
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
پژوهشگران مرکز تحقيقات علوم دارويي دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي مشهد طي پژوهشي به خواص ضد سرطاني گياه زعفران پي بردند.
به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه خراسان، دکتر حسين حسينزاده، عضو مرکز تحقيقات علوم دارويي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه سرطان يکي از بزرگترين علل مرگ و مير در جهان به شمار ميرود و سالانه بيش از شش ميليون نفر جان خود را به دليل اين بيماري از دست ميدهند، اظهار كرد: در اين ميان کاروتنوئيدها داراي اثرات ضد سرطاني، ضد جهش زايي و تعديل کنندگي سيستم ايمني بدن هستند و زعفران که از کلالههاي خشک شده گياه زعفران گرفته ميشود از جمله منابع سرشار از کاروتنوئيدها است.
وي افزود: در اين طرح که در محيط آزمايشگاهي و بر روي سيب زميني و ميگو صورت گرفت، مشخص شد عصاره کلاله زعفران در مهار رشد تومورهاي سرطاني موثر است.
حسينزاده خاطرنشان كرد: همچنين در مطالعهاي اثر ضد سرطاني الکلي کلاله زعفران بر روي سلولهاي سرطاني انسان بررسي شد که بر اساس نتايج اين تحقيق، کروسين به عنوان مهمترين ماده ضدسرطاني حاوي کاروتنوييد معرفي شد.
وي با بيان اينکه در طب سنتي نيز از زعفران به عنوان گياهي درماني ياد شده است، اظهار اميدواري کرد كه نتايج اين تحقيقات بتواند در توليد داروهاي مرتبط با درمان و يا مهار بيماري سرطان موثر باشد.
استاد دانشکده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت: در طب سنتي از زعفران به عنوان ضد اسپاسم، کمک كننده به هضم طبيعي غذا، تسکين دهنده ناراحتيهاي لثه، ضد آبريزش، آرام بخش، ضد نفخ و افزاينده تعرق ياد شده است.
اين تحقيق با مشارکت دکتر حسين حسينزاده، استاد دانشکده داروسازي، دکتر جواد بهروان، استاد گروه فارماکودينامي و سم شناسي دانشکده داروسازي، دکتر محمد رمضاني، استاد دانشکده داروسازي و دکتر خديجه ژاکان از محققان دانشگاه علوم پزشکي مشهد با موفقيت به اجرا در آمده است.
منبع: www.tim.ir
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسبها: <-TagName->